cbs School Max | Vendelseweg 30 | 0318 - 235 350
menu:
Vendelseweg 30 | 0318 - 235 350
menu:

De zeven tuinen

Technologie, onderzoeken en ontdekken

Een prachtige tuin, vol ontdekkingen

Langs de lokalen van de school ligt een tuin, onderverdeeld in zeven bedden, met elk een eigen uitstraling. Het samenbindende element is de beek die door de tuinen stroomt. Deze waterloop wordt gevoed door regenwater dat van het dak van de fietsenstalling naar de tuin wordt geleid. Via drainagegaten zakt het water terug in de grond.

De tuinen spelen een belangrijke rol bij technologie. Want er valt hier veel te onderzoeken en te ontdekken. Laat je verrassen door de fotoreportage!

De kruidentuin

In deze tuin staan meer dan dertig soorten keukenkruiden. Alle planten kun je veilig ruiken, proeven en verwerken in thee, salades en sauzen. Vooral colakruid, citroenkruid, suikerplantje en munt zijn geliefd bij de kinderen.

De raatakkers

In de prehistorie werden de landbouwgewassen gekweekt in vierkante akkers met een wal eromheen. Deze raatakkers hebben kleuters in het klein nagebouwd. In de akkertjes staat oerrogge (meer dan twee meter hoog), boekweit, spelt en tarwe.

De mexicaanse tuin

In deze tuin doen we onderzoek hoe we planten kunnen kweken in een klimaat dat steeds droger wordt. Op de grond hebben we een dikke laag mulch gestrooid. Komkommers en courgettes geven met hun grote bladeren veel schaduw. Daartussen groeien bonen de hoogte in langs staken.

De groententuin

Deze tuin is in één middag aangelegd door kleuters. De opbrengst in de zomer viel uiteindelijk wel wat tegen. Maar toch hebben we wat kroppen sla kunnen oogsten.

De eetbare bloementuin

Deze tuin is elk jaar weer een succes. De kinderen weten intussen al welke planten eetbaar zijn. Dat wil niet zeggen dat ze ook lekker zijn. Maar ze vinden het wel heel cool om zo’n prachtig gekleurde korenbloem of goudsbloem zo in hun mond te steken.

De voeltuin

Een tuin die vol staat met aaibare planten, stekelplanten en gevoelige planten. Toppers zijn kruidje-roer-me-niet, ezelsoor en de grote klit. Om de voeltuin heen is een blotevoetenpad aangelegd door de vakwerkgroep. Het pad door wethouder Marco Verloop geopend.

De insectentuin

Natuurlijk trekt elke tuin insecten aan. Maar hier staan planten waar de bijen, vlinders en andere insecten omheen wolken. De kinderen van de vakwerkgroep hebben 6 insectenkasten gebouwd die aan de rand van de tuin staan.